Ayurveda Uzmanlarına Göre Ayurveda Detoksu Yapmanın 5 Yolu

-

Dünya üzerinde insanlar medyanın etkisi ile ayurveda ve detoks kavramlarına merak sarmaya başlamıştır. Günümüz dünyasında medya etkisi ile yeni bir kavram olarak bir izlenim bırakan Ayurveda ve detoks kavramı aslında kökenleri eski geleneklere dayanan bir tarihe uzanıyor. Bu tarz detoks süreçlerinin 1000 yıllık Ayurvedik öğretilerine dayandığını söyleyebiliriz.

Ayurvedik detoks ile bahar temizliğinde olduğu gibi vücudunuzda, bedeninizde ve ruhunuzda biriken toksinler temizlenir; içinizdeki gücü arttırır. Kökenleri Hint altkıtasına dayanan ve alternatif bir tıp sistemi olan Ayurveda, yaşamın bilimi anlamına gelmektedir. Ayurveda, Batı’da gelişen tıbbın aksine tüm vücut iyileşmeyi hedef almaktadır. Batı’da gelişen tıpta vücut sağlığı, fiziksel ve ruhsal olarak ayrılmaktadır.

Ayurveda, çağlardan günümüze kadar varlığını sürdüren ve gelişen en ünlü geleneksel tıp sistemlerinden biridir. Doğa temelli tıbbın muazzam bilgisi, insan vücudunun yapısı ve işlevinin doğa ile ilişkisi ve eşgüdüm içinde hareket eden ve canlıları etkileyen evrenin unsurları ile bu sistem önümüzdeki çağlarda gelişmeye devam edecektir.

Geleneksel tıp sistemlerini (TSM’ler) canlı tutma ve gelecekte büyümelerine katkıda bulunma sorumluluğunu taşıyan araştırmacılar, uygulayıcılar ve alandaki uzmanlar tarafından keşfedilecek daha birçok yol var. Bununla birlikte, farklı dillerde literatür kaynaklarının eksikliği ve farklı etnik kökenlerden gelen sistemlerin temel ilkeleri ve tarihleri ​​hakkında farkındalığın yetersizliği gibi birçok engel nedeniyle, dünya çapındaki sistemlerden bilgi alışverişi eksikliği bulunmaktadır.

Farklı etnik kökenlerden gelen sistemlerin bilgisi, bilgi alışverişini beraberinde getirecek ve farklı sistemlerin anlaşılmasını artıracaktır ve bu, farklı ülkelerden araştırmacıların işbirlikçi çalışmaları eşliğinde, sonuçta bitkisel ilaç araştırmalarının entegrasyonuna ve ilerlemesine katkıda bulunabilir.(1)

İlginizi çekebilir: Günümüzdeki İlişkilerin Kısa Sürme Nedenleri Nelerdir?

Ayurveda uzmanlarına göre detoks yapmanın 5 yolu

Ayurveda Terapi Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Günlük yaşamı yoğun olan, sağlıksız beslenen, egzersiz yapmaya vakti olmayan alkol ve siagara tüketen herkes ayurveda detoksunu uygulayabilir. Bu tür faktörler vücudunuzda ama olarak adlandırılan sindirimi yapılan gıda maddelerinin birikmesine sebep olur.

Atık birikimi fazla olduğunda sindirim sistemi ve kan dolaşımında problemler ortaya çıkabilir. Bu nedenle, ayurveda detoksuna başladığınızda vücudunuzdaki toksinleri en aza indirerek bedeniniz ve zihninizin olumsuzluklardan kurtulabilirsiniz. Ayrıca, geçmiş yıllara dayanan şifalı ve tamamlayıcı bir süreç olan ayurveda detoksu ile fiziksel ve zihinsel hastalıkları engelleyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Gıda İsrafını Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Vücut temizliği

İnsan vücudu, kendini detoksifiye etmek için doğal bir yeteneğe sahiptir. Vücudumuzun atıkları boşaltmak için kurulmuş birkaç çerçevesi vardır. Detoksifikasyonda en büyük rolü boşaltım sistemi oynar. Bu çerçevenin en belirgin aktivitesi dışkılama ve idrara çıkmadır. Boşaltım çerçevesini oluşturan temel organlar deri, karaciğer, akciğerler, iç organ ve böbreklerdir.

Cildinizin boşaltım çerçevenizin bir parçası olduğunu keşfetmek sizi şaşırtabilir, ancak cildin ter bezleri yoluyla atılmasına yardımcı olduğu doğrudur. Terin amacı vücut ısısını yönetmektir, ancak çok işlevli bir çerçevedir. Ter, ter bezlerinden geçtiğinde beraberinde toksinleri de alır.

Diğer organların rolü de önemlidir. Atıkları, hormonları, ilaçları ve diğer yabancı maddeleri filtrelemek ve atmak karaciğerin işidir. Akciğerler, karbondioksitin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Kalın bağırsağın da çeşitli önemli görevleri vardır. Yiyeceklerden su ve kalan takviyeleri alır. Ayrıca dışkılama yoluyla vücuttan atılmak üzere atıkları dışkıya dönüştürür. Böbrekler kanı süzer ve idrar yoluyla vücuttaki atıkların atılmasına yardımcı olur.

Tüm vücudun sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi bu çerçeveye bağlıdır. Vücudunuz tüm gün ve gece boyunca, her günün her dakikasında sürekli olarak detoks yapıyor. Hatta siz uyurken zihniniz bile toksinleri atar. Bu organlara iyi bakmak ve görevlerini yerine getirmelerini sağlamak esastır.

İlginizi çekebilir: Evlenmeden Önce Sorulması Gereken Sorular Nelerdir?

Organik ve taze besinler tüketmelisiniz

Organik ve sağlıklı bir yaşama kucak açmaya hazır mısınız? Toksin birikiminin en hayati nedeni günlük olarak derin yağda kızartılmış, rafine edilmiş, işlenmiş ve paketlenmiş gıdaların tüketilmesidir. Aşırı yağ, tuz ve şeker toksin görevi görür ve yaşamın erken dönemlerinde farklı tıbbi sorunlara yol açar. Sadece bu değil, toprağın pestisit püskürtülen ürünleri de vücudunuza benzer şekilde zararlı olabilir.

Ayurveda detoksu yaparken işlenmiş gıdaları tüketmek yerine organik meyve ve sebzeleri tercih etmelisiniz. Ayrıca minimum yağ, tuz ve şeker tüketmeyi unutmamalısınız.

Öte yandan, ağır yemekler tüketmek yerine birkaç gün hafif yemek yiyerek bağırsaklarınızı dinlendirmeyi deneyebilirsiniz. Böylelikle, sindirim sisteminiz rahatlayabilir.

İlginizi çekebilir: Etkileyici Macera Aksiyon Film Önerileri

Egzersiz yapmaya başlayın

Egzersiz yaparak kondisyonunuzu sağlarsınız ve zinde bir yaşam sürersiniz. Üstelik, egzersiz yaparken attığınız ter, toksinleri atabilirsiniz çünkü terleme, tıpkı dışkılama ve idrara çıkma gibi çok etkili bir detoksifikasyon yöntemidir.

İlginizi çekebilir: Makyajsız Güzel Görünmenin Püf Noktaları Nelerdir?

Çay tüketimini arttırabilirsiniz

Çay, hücre hasarını yavaşlatmaya ve vücudu daha genç bir durumda tutmaya yardımcı olan antioksidanlar açısından zengindir. Ayrıca, nemlendirici özelliği sayesinde toksinler vücudunuzda atılır. Antioksidanlar açısından zengin olan yeşil çay ise oldukça uygun bir seçimdir. En iyi verimi almak için günde 2 bardak çay tercih edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Cilt Bakımında Kullanılan AHA ve BHA Asitleri

Meditasyon ile farkındalığınızı arttırabilirsiniz

Günlük meditasyon ve farkındalık uygulamaları Ayurvedik detoksun temel bileşenleridir. Meditasyon, çeşitli nefes alma tekniklerini kullanarak günlük dikkat dağıtıcı şeylerden uzaklaşmanıza, kaygıyı azaltmanıza, stres seviyenizi düşürmenize ve yaratıcılığı ve öz farkındalığı artırmanıza yardımcı olabilir.

Farkındalığınızın artması ile günlük yaşamda yaptığınız egzersiz ile sınırlarınızı bilirsiniz ve daha dikkatli davranırsınız.

İlginizi çekebilir: Kahvaltı İçin Leziz Avokadolu Tost Tarifleri

Sizin İçin Seçtiklerimiz

BİZİ TAKİP EDİN

74BeğenenlerBeğen
1,375TakipçilerTakip Et
81AboneAbone Ol

KİBİRSİZ.COM'DA POPÜLER

KİBİRSİZ.COM'DA SON YAZILAR